Een B&B én een galerie. Een bijzondere combinatie die een extra belevenis toevoegt aan je verblijf in MAAN. Laat je inspireren en – vooral – raken. Want dat laatste is het belangrijkste selectiecriterium voor de kunstwerken in de galerie, zeggen Angeline en Martin. Wij laten ons leiden en verrassen door de passie, integriteit en het vakmanschap van de kunstenaar.
Exposities
Op 1 maart 2025 start de nieuwe expositie.
Expositie 01-03-25 | 27-04-25
Kunstenaars
Arianne van der Gaag | objecten
Astrid de Pauw | pen tekeningen
Silvia Kooman | schilderijen
Doorlopende tentoonstellingen
Annelieke Landré | sieraden
Rink Schelling | keramiek
Openingstijden
vrij | za | zo van 13.00-18.00uur.
Adres
Hoofdstraat 101
4484 CD KORTGENE
Ingang galerie: Wilhelminastraat
Open huis
Zaterdag 8 maart 2025.
11.00-18.00uur.
Ontmoet de kunstenaars!


Arianne van der Gaag
Na mijn opleiding aan de Hoge School voor de Kunsten in Utrecht ben ik terug verhuisd naar Rotterdam. Hier werk ik in mijn atelier aan mijn objecten. Mijn werk is te zien en te koop bij diverse galeries en wordt aangekocht door musea, verzamelaars en particulieren. Daarnaast werk ik ook graag in opdracht.
Een werk is goed wanneer ik voel dat het intrinsieke waarde heeft, het gaat om bezieling, inspiratie; goed werk raakt aan wat ik niet kan verwoorden. Tijdens het maken word ik gegrepen door de transformatie van materiaal tot beeld. Een belangrijk thema in mijn werk is het herhalen van elementen tot ze samen een geheel vormen. Mijn objecten bestaan uit organische vormen die ontstaan door van binnen naar buiten en vanuit details naar geheel te werken.
Maken is het leukste wat er is. Maken = denken. Elk object begint met het rijgen van kralen. Mijn hand kiest, mijn hand herhaalt. Eindeloos dezelfde handeling, al werkend komen de invallen, worden voorgenomen structuren losgelaten en aangepast. Het is de tomeloze drang om vorm te geven aan het voor mij onuitsprekelijke.
Astrid de Pauw
Astrid de Pauw onderzoekt de grens tussen herinnering, droom en werkelijkheid. Haar tekeningen tonen fijne lijnen, heldere kleuren en een lichtspel waarin de kunstenaar de gedachten van de kijker probeert te vangen.
De gelaagdheid in het werk, het kleurgebruik, de richting en kruising van de getekende lijnen zorgen voor toevalligheden in het beeld. Dit is een belangrijk onderdeel van het tekenen. Door te zoeken naar processen die niet direct te sturen zijn, blijft het een uitdaging om het werk in een bepaalde balans of disbalans te brengen.
“Beide, het tekenen en kijken naar het werk, geven ruimte om na te denken. Hoewel de patronen weelderig zijn, geeft het hele beeld een zekere rust, alsof met een pauzeknop er even tijd is voor verwondering.”
Bio
Kunstenaar en expositiemaker Astrid de Pauw (1973) Behaalde na haar studie Vormgeving en Communicatie (1998) haar Bachelor of Fine Art, specialisatie tekenen, aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam (2012). Haar werk is opgenomen in verschillende bedrijfscollecties en publicaties. Naast haar werk als beeldend kunstenaar is Astrid actief als curator. Zij maakte drie jaar exposities voor Psynapse Gallery, organiseerde een aantal jaar de Openstudios Borgerstraat tijdens de Artweek Rotterdam en is oprichter van Y/OUR GALLERY: een hybride galerie dat op wisselende locatie exposities maakt, meestal in een huiselijke omgeving. Sinds oktober 2023 is Astrid gelerie manager van WTC Rotterdam Art Gallery.
Silvia Kooman
Silvia Kooman laat zich inspireren door de natuur in al haar verschijningsvormen. Ze is geboeid door tegenstellingen, evenwicht, harmonie, eeuwige beweging en verandering die daarin zo mooi zichtbaar zijn.
Haar schilderijen zijn een eerbetoon aan ‘het plantachtige’ en het organische in de natuur; de cycli van groeien, tot bloei komen en weer afsterven die zich daarin afspelen boeien haar meer dan het perfecte plaatje. In haar werk is Silvia tevens op zoek naar de weergave van en paralellen met innerlijke processen. Transformatie en naar binnen keren zijn daarbij sleutelbegrippen.
Ze werkt met krijt en acrylverf op doek of papier en haar schilderijen hebben vaak zachte kleuren, een grote transparantie en een grote gelaagdheid.
Annelieke Landré
Annelieke Landré creëert juwelen die persoonlijke ervaringen vertalen naar universele verhalen over het terugkeren naar jezelf. Ze nodigt toeschouwers uit om actief deel te nemen aan haar werk, waardoor ze een inkijk biedt in haar inzichten. Haar missie is het doorbreken van hokjes denken en oordelen, een urgent thema in een wereld vol sociale conventies en ingesleten patronen. Ze streeft naar een utopie waarin empathie en begrip domineren, en status, ego en geld geen rol spelen. Haar juwelen fungeren als verhalenvertellers en verbinden kunst, filosofie en spiritualiteit, waarbij ze bewustwording en menselijke verbinding stimuleren.